mormorscircus.blogg.se

Välkommen! Här kan du följa mina eskapader i livet. Jag gillar scrapbooking,foto och trädgård. Barn och djur älskar jag!

Våra Katter

Publicerad 2015-02-24 11:35:13 i Djur,

Hej!

Nu var det ett tag sedan jag bloggade. Lite skämmigt alltså!

Men men...jag tänkte i alla fall presentera våra katter.

 

Äldst i gänget är Amanda hon är 15 år. Amanda är den katten som trivts bäst i ladugården. Brukade alltid ligga i höet på kornas matbord. Där finns det ju gott om möss också. När det börjar våras och svalorna kommer så flyger de in och gör bo uppe i ladugårdsstaket. Då ryker det med en å annan svala också. Efter några barnkullar och ålder tar det på krafterna. Nu har Amanda blivit gammal och trött så hon trivs bäst inne i soffan.

Ibland får hon dock sina ryck och börjar leka.

 

 Den gula katten är Amanda
Här är favovitplatsen för Amanda och Lisa.
 
En av Amandas ungar som bor hos min dotter Louise.
 

Näst äldst är Lisa och hon är 5 år. Hon är en finurlig katt. Har många skumma ställen att sova på. På alla böcker, handfatet och mitt pysselbord bland annat. Nattetid är det min säng som gäller.

Hon öppnar locket på kattmatsburken. Häller man inte i maten där direkt öppnar hon påsen också.

Inte så kul med torrfoder över hela golvet. Hon är också en skicklig jägare. Bytet vill hon gärna ta med in i huset...bläää. I bland när hon kommer hem med bytet ger hon det till vår hankatt. Hon är lite som en hund och går efter mig överallt. Både ute och inne.

 

 Lisa på taket.
Lisa bebis sover gott i handfatet.
Så här kan man också sova om man är Lisa.
Fällarna är ju så härliga.
Lisa sitter ofta så här både i köket och vardagsrummet.
 

Näst i tur står Sara fast vi kallar henne för Mamma Katt. Hon har fått några kullar så därför namnet.

Hon är keligast av alla. Hennes revir är köket där trivs hon allra bäst. Är inte så imponerad av de andra katterna men människorna. Hon kan sitta å titta en rakt in i ögonen en låååång stund. Ska man läsa tidningen eller knappa på telefonen lägger hon sig rakt över å tycker att hon är ju sååå mycket viktigare. Alla andra katterna äter nästan vad som helst men inte Mamma Katt. Måste vara speciell mat annars kan det kvitta.

 När Mamma Katt var liten bebbe.
Middagslur med Semlan.
Egen koja är bäst.
Vårjobb med Lisa och Sara.
Växthuset är också en populär plats.

 

Sist och yngst har vi Eskil som är 3år. Han är son till Mamma Katt Sara. Lite spånig men väldigt snäll. Han vill gärna retas lite med damerna å de blir så förbannade på honom. Tror han saknar en lekkompis. Han är lite lat å får ju byten serverade av Lisa. Han är nog den som tar för sig mest i matväg. Han skyndar sig och äter upp sitt så han kan sno de andras också.

Hans favoritplats är i vår säng. På kvällen blir han så glad när vi går och lägger oss. Då vill han sova på min arm. Alla katterna kommer väldigt bra överens med hunden. Lisa och Eskil brukar sova ihop med henne.

 Eskil den svarta. här med Lisa och ett syskon.
Å hur kommer man ner då?
Eskil gosar med Semlan. Max som är med på bilden finns i katthimlen.
 
Eskil i växthuset. Snackar som vanligt.
Myser på kökssoffan.

 

Kram

 

En presentation av hunden Semlan

Publicerad 2015-02-01 13:03:13 i , Djur,

Semlan är 11 år (hon fyllde den 7 januari) och är en blandis. Blandningarna i henne är Bordercollie,Kungspudel och Finsk Spets.Det är väldigt mycket vallhund i hennes psyke.Hon har faktiskt hjälpt mig en gång och vallat korna.
 
Hon och jag har varit på hundskola i hennes ungdom. Där fick vi lära oss mycket som stanna,ligga sitta det mest elementära. Sedan fortsatte vi med spår och agillity. Tycker att vi lärde oss rätt så bra allt utom att låta bli att skälla. Här hemma vaktas det och skälls stup i kvarten och i Semlans bil både på gott och ont. Förhoppningsvis kommer inga objudna gäster hit. Är hon med när vi åker bort säger hon aldrig något å det är iaf skönt.
 
Hon kommer väldigt gott överens med katterna. de brukar ligga ihop i sängen. Små varelser, valpar,kattungar å andra små är hon extra snäll emot. Då lägger hon sig ner för att komma i samma höjd å se så liten ut som möjligt.
 
Just nu är hon väldigt glad för hon älskar snö och ser verkligen ut som en julgran när hon kommer in för det fastnar stora snöbollar i pälsen, hon är ju en riktigt långhårig och lurvig vovve.
 
Här kommer några bilder på henne.
 
 
Nästa blogginlägg kommer att handla om katterna så missa inte det!
 
Kram Kerstin
 
 

Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela